Μουσικα Νεα

Βάσια Φράγκου

today9 Απριλίου, 2021 252 11

Φόντο
share close

Γεννήθηκα το Νοέμβριο του 1987 και κατάγομαι από το πανέμορφο νησί της Εύβοιας, συγκεκριμένα από το Αλιβέρι, το οποίο βρίσκεται στη Νότια πλευρά του νησιού. Η Εύβοια φημίζεται για τα νησιώτικα γλέντια της αλλά τα τελευταία χρόνια, έχει συνηθίσει και στο λαϊκοδημοτικό άκουσμα.
Η πρώτη μου επαφή με τις νότες, ήταν στην
Α’ Γυμνασίου όταν ξεκίνησα στην παιδική χορωδία του Αλιβερίου. Εκεί αγάπησα τη μουσική, τη διαφορετικότητα, τα ποικίλα είδη, τους δρόμους, τα χρώματα της φωνής, τις μελωδίες! Έτσι,εσα από τη χορωδία, εξελίχθηκα, μελέτησα βυζαντινή μουσική, τόνους, αξίες, ιδιομορφίες, κλίμακες, μέχρι που μετά από 7 χρόνια ως μέλος της, ανέλαβα εγώ τα μικρότερα παιδάκια και κάναμε ξεχωριστές εκδηλώσεις μικροί-μεγάλοι. Έχω λάβει μέρος σε πολιτιστικές εκδηλώσεις με το σύνολο της χορωδίας και σιγά σιγά μέσα από εκεί, έγινε η πρώτη μου συνάντηση με ένα τότε μέλος ενός τοπικού συγκροτήματος και ξεκίνησα τα βήματά μου στο τραγούδι δειλά δειλά σε ηλικία 16 χρονών.

Στα ακούσματά μου είχα κατά κόρον νησιώτικα, παραδοσιακά τραγούδια, αλλά και κάποια ελαφρολαϊκά κι έτσι ξεκίνησα να δουλεύω πότε σε κουτούκια, πότε σε ταβέρνες και συνοικιακά μαγαζάκια. Όμως, με τα χρόνια, αυξήθηκαν οι απαιτήσεις στο ρεπερτόριο και έτσι μελετούσα πολλά παραπάνω από του συγκεκριμένου είδους, ώστε να μπορώ να εργαστώ σχεδόν παντού, όπου υπήρξε πρόταση και δυνατότητα. Έτσι, έγινε μια ένταξη σύγχρονου pop, λαϊκοδημοτικού και δημοτικού ρεπερτορίου στη βιβλιοθήκη του μυαλού αλλά και στις μελωδίες της φωνής μου. Μπορώ να πω ότι ήμουν τόσο πολύ ενθουσιασμένη που πάντα ήθελα κι άλλο! Άλλωστε η μουσική δεν σταματά ποτέ. Κάθε μέρα μαθαίνουμε και κάτι ακόμα. Ήρθε η στιγμή που το 2015, μου προτάθηκε να τραγουδήσω στο ξακουστό Κέντρο “Αγρίμια” των Αθηνών, κοντά σε καταξιωμένα ονόματα.

Έτσι κι έγινε. Σιγά σιγά άνοιξα τα φτερά μου και σταδιακά δούλευα και εκτός Νομού Ευβοίας, στη Βοιωτία, Πελοπόννησο, στη Θεσσαλία, στη Σκύρο, στη Μήλο. Η αλήθεια είναι πως όταν κάτι το αγαπάς τόσο πολύ, προσπαθείς και εξελίσσεσαι. Αυτό συμβαίνει και με εμένα. Το τραγούδι είναι η ζωή μου, αυτό με κέρδισε περισσότερο από αυτό που σπούδασα μπορώ να πω. Αν και τελειόφοιτη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, του τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας, το τραγούδι ήταν εκείνο που ριζώθηκε βαθιά στην καρδιά μου. Από τότε μέχρι και σήμερα λοιπόν, με πολύ αγώνα, κόπο και ατέρμονη διάθεση για ανέλιξη, τραγουδάω σε διάφορες εκδηλώσεις και περιστάσεις με τη ψυχή μου και εύχομαι να συνεχίσω, όσο οι συνθήκες, οι ικανότητες και οι προσωπικές μου αντοχές επιτρέπουν.

Δημοσίευση Απο: admin

Βαθμολογία

Προηγούμενη ανάρτηση

Μουσικα Νεα

Γνωρίστε τη Σερραία Τραγουδίστρια Σοφία Πεχλιβάνη, που ζει και εργάζεται στο Λονδίνο!

1.Από που κατάγεσαι; Αρχικά Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την φιλοξενία και το ενδιαφέρον. Κατάγομαι από τις πανέμορφες Σέρρες, και οι δυο γονείς μου Γεννημένοι και μεγαλωμένοι εκεί. 2.Από πότε ασχολείσαι με τη μουσική; Με τη μουσική ασχολούμαι από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Όλες μου οι αναμνήσεις από τα παιδικά μου χρόνια είναι συνοδευμένες από ένα μουσικό όργανο. Δεν θα μπορούσα άλλωστε να ξεφύγω από αυτό καθώς […]

today16 Μαΐου, 2021 130 3 3

0%
×